Cristina Rimbau Andreu
Barcelona, 1948
Va iniciar els estudis oficials d’Assistent social el curs 1965-66, finalitzant-los el curs 1968-69, a l’Escola Superior de Asistentes Sociales de Barcelona, de la Càtedra de Psiquiatria, Facultat de Medecina, Diplomatura Universitària en Treball social. Universitat de Barcelona (1991). Llicenciatura en Psicologia. Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació. Universitat de Barcelona. 1976. 
 
Màster Oficial de Recerca en Sociologia. Universitat de Barcelona. Departament de Teoria Sociològica, Filosofia del Dret i Metodologia de les Ciències Socials. 2010. (Premi extraordinari). Estada de recerca a la Universitat pública de Milano-Bicocca, Itàlia. Facultat de Sociologia. Octubre-Novembre 2012.  
 
Tesis i TF de màster:
- Tesina dels Estudis Oficials d’Assistent Social: Trabajo social de comunidad en el Barrio de Sant Antoni de Llefià de Badalona. Direcció: Dr. Jaume Juncosa Balet. Escuela Superior de Asistentes Sociales de Barcelona. 1969.
- Tesi de Llicenciatura: “L’Obra Assistencial de la Generalitat Republicana 1931-1936”. Direcció: Dra. Mary Nash. Facultat de Psicologia. Universitat de Barcelona. 1985.
- Treball final del Màster Oficial de Recerca en Sociologia. Universitat de Barcelona. “L’impacte de la Llei de Promoció de l’autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència en el model de cura familiar tradicional i en els serveis socials”. Direcció: Dra. Maria Soledad Garcia. Departament de Teoria i Investigació Sociològica. Universitat de Barcelona. 2010. 
 
Llocs de treball i tasques professionals
Treballs en :
 
- Professora consultora del Màster Oficial en Treball Social Sanitari. Universitat Oberta de Catalunya (UOC) Des del curs 2014-2015 i actualment. 
- Cap d'estudis de l'ensenyament de treball social. 2004-2008 (primera elecció) i 2008–2012 (segona elecció). Facultat de Pedagogia. Universitat de Barcelona.
- Professora titular de la Universitat de Barcelona des de l’any 2000 i fins al desembre 2013 inclòs. Àrea docent i de recerca: Serveis socials, Política social i Serveis socials a Europa. Ensenyament de Treball social. Facultat de Pedagogia. Universitat de Barcelona.
- Professora de l'Escola Universitària de Treball Social de la Universitat de Barcelona. Inici l’any 1973, i de manera continuada, fins l’any 2000. Àrea de Serveis Socials i Política social.
- Creació i direcció d’EUROCCAT. Estudis i Consultoria en Serveis socials i Política social, especialment en estudis i programes d’àmbit europeu comunitari. (1998-2007)
- Cap del Departament de Política Social de la Fundació CIREM (Centre d’ Investigació i Recerca Europea i Mediterrània) (1991-1997)
- Directora del Programa Aprendre a aprendre. Fundació CIREM (1991-1997)
- Institut de Reinserció Social (IRes) de Barcelona. Supervisió equips treball social, recerca i planificació de serveis (1987-1990) 
- Directora de L’Escola Universitària de Treball Social de la Universitat de Barcelona (1976-1985). L’any 1977: Escola Superior d’Assistents socials de Barcelona, i a partir de 1984: Escola Universitària de Treball social de Barcelona. 
- Responsable de l’àrea social del Patronato de Ayuda a Subnormales (PROAS) de Barcelona. Àrea de Persones amb dèficit auditiu greu i sever. (1973-1976).
- Assistent social del Centre Municipal Fono Audilògic de Barcelona (1970- 1976).
- Assistent social del Centre de Diagnòstic i Orientació Terapèutica de la Càtedra de Psiquiatria, Facultat de Medicina. (1969-1970). 
- Docent en la Formació de postgraduats en treball social, serveis socials i polítiques socials especialment en: Polítiques i serveis socials europees, Gestió de casos, Recerca en Treball social, i cura de llarga durada.   
 
Cursos de formació de postgrau a treballadores socials i altres perfils: 
Institut Instituto Asturiano de Administración Pública Adolfo Posadas (Astúries). Escuela de formación de Servicios Sanitarios y Sociales del Gobierno de Canàries (ESSSCAN) (Sta. Cruz de Tenerife) Fundación Matia.Ingema (Donostia). Hospital Carlos III (Madrid). Generalitat de Catalunya, Dep. de Benestar i Família. Generalitat de Catalunya. Departament de Justícia, Centre d’Estudis i Formació. Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya. Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona. Diputació de Barcelona, Àrea Serveis socials. Institut Català de la Salut (ICS). Universidad Nacional de Educación a Distancia (UNED). Universitat de Saragossa. Hospital Universitari Vall d’Hebron (Barcelona). Consorci Sanitari de Terrassa. Fundació APIP-ACAM. Seminario de Intervención y Políticas Sociales (SIPOSO). Institut de la Salut (Catalunya).  
     
Treballs de recerca
Entre les més de 20 recerques realitzades es poden ressaltar les relacionades amb projectes europeus sobre l’impacte de polítiques socials en el benestar (2005-2010). La de l’impacte de la Llei de Promoció de l’autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència en el model de cura familiar tradicional i en els serveis socials (Universitat de Barcelona 2010). I les recerques en partenariat europeus sobre els serveis socials a Catalunya, altres comunitats autònomes i diversos estats europeus (1997-2017), entre les quals destaquen:
 
- Employment Iniciatives for an ageing workforce. Projecte Europeu. European  Fondation for the improuvement of live and Working conditions. Partenariat amb: Alemanya, Àustria França, Grècia, Itàlia, Holanda, Regne Unit i Suècia. (2005-2006)
 
ADEL. Tuteles i polítiques socials. Noves necessitats. Projecte Europeu. Liderat per ISG. Colònia, amb la participació de sis equips de recerca de sis estats europeus. Promogut per Fundació Volkswagen. (2008-2010)
 
- Codi de Bones practiques en Relació a l’Edat i l’Ocupació. Fundació Europea per a la millora de les Condicions de Vida i de Treball  i EUROLINK-AGE (2000-2001).
 
- Per una Nova Atenció Domiciliaria a Catalunya. Anàlisi dels sectors proveïdors, comparació CCAA, tendències i implementació a diversos Estats de la UE. Generalitat de Catalunya. Departament de Benestar social. (2002-2003)
 
- POLIPAÍS. Referent als Serveis socials i les polítiques socials actuals en sis estats de la Unió Europea: Gran Bretanya, Suècia, Alemanya, Holanda, Irlanda i Bèlgica. Col·laboració Euroccat-Ges. Departament de Benestar Social. Generalitat de Catalunya. (1999).
 
- Indicadors Socials Bàsics dels Serveis socials i protecció social a Europa. Col·laboració Euroccat-Ges. Per a Departament de Benestar Social. Generalitat de Catalunya. (1998-99).
 
Llibres i articles
- Els DAM, un projecte d’intervenció social amb perspectives de futur. Ed. Generalitat de Catalunya. Departament de Justícia. Centre d’Estudis i Formació. 1990.  
- La Vellesa. Aportacions per a la seva comprensió. (Comp.) Ed. Caixa de Barcelona. Col·lecció Recull. 1980.
 
Coautora  i partícip en 15 obres col·lectives.  Entre les quals: 
- Els serveis socials i les polítiques socials a la Unió Europea. Capítol 4. Els serveis socials a Catalunya. Aportacions per al seu estudi. (X. Pelegrí, ed.)  Edicions de la Universitat de Lleida. 2011. 
- La gestión de casos. Conceptualización, contexto y presencia social actual. Servicios sociales y política social. Vol. XXXI, nº 105. Consejo general de Trabajo Social. Madrid, agost 2014.
- Les carteres de serveis socials. La seva operativitat en la traducció de les polítiques socials. A El futur dels serveis socials. Comp. Xavier Pelegri. Ed. Hacer Editorial. 2019. 
- Llibre Blanc dels Plans de Desenvolupament Comunitari a Catalunya. Ed. Generalitat de Catalunya.(conjuntament amb Sílvia Gómez). 2008.  
- Benestar, Protecció i Serveis socials. Catalunya i Espanya. Fets i actituds diferencials. Obra col·lectiva. Òmnium Cultural. Ed Proa. La Mirada Social. 2001. 
 
Ha publicat més de 20 articles a revistes especialitzades, entre els darrers:
- Gestió social en temps de crisi. L’impacte en el treball social. RTS Revista de Treball Social. Núm. 202, agost 2014.
- L’impacte de la llei de Dependència en el model d’atenció social tradicional i en els serveis socials. A Revista de Treball Social. Núm. 192, abril 2011.
- Els Màsters en Treball Social. Àmplia oferta, identificació disciplinària i especialització, a Europa. 2012. A RTS. Revista de Treball Social núm. 196. Agost 2012.
- La gestión de casos. Aproximaciones y Experiencias en España. Gestión de caso (y métodos afines) en servicios sanitarios y sociales Casado, D. (coord.) Políticas Sociales en Europa, nº 25-26, maig 2009. 
- Los planes de desarrollo social comunitario en Cataluña: una experiencia en pos de la mejora de las condiciones de vida y de cohesión social. Revista de servicios sociales y política social, págs. 73-90, maig 2004.
- Nuevos planteamientos en los servicios sociales. Revista de servicios sociales y política social, nº. 54, pàg. 9-23, 2001.
 
Responsabilitats, col·laboracions amb el Col·legi i amb les associacions d'assistents socials
- Membre de l’Assessoria de Publicacions no periòdiques del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya. Des de l’any 2017, i actualment.
- Membre de l’Equip Assessor de la Revista de Treball Social (RTS). Col·legi Oficial de Diplomats en Treball Social de Catalunya. De l’any 2006 al març de 2019. 
- Vocal de la Junta del Col·legi. Vocalia de Cultura. 1976-77. 
- Membre del Servei Tècnic de l’Associació d’Assistents socials de Barcelona (1972) i Coordinadora del Servei Tècnic en els anys 1975-1976. 
- Col·laboració continuada des de la Universitat de Barcelona, primer amb les Presidències i les Juntes de l’Associació d’Assistents Socials de Barcelona, i des de 1976,  1982 amb els Deganats i Juntes Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya.   
- Membre del Seminari Permanent d’Història del Treball Social.  Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya. 2017-18 i actualment.
 
Col·laboració i participació en entitats i institucions
- Membre del Patronat de la Fundació Apip-Acam (inici  des de 2020 i actualment) 
- COST-Action. Programa  interuniversitari europeu de recerca i transferència. Línia polítiques socials, benestar i equitat social. (2012-2014)
- GRITS. Grup de Recerca i Investigació en Treball Social. Departament de Treball Social i Serveis Socials. Universitat de Barcelona (2009-2014)
- Membre del Consell Assessor del Programa de Protecció Social del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona. MEDINANKEIA. (2008-2011)  
- SIPOSO. Seminario de Investigación en  Políticas Sociales. Direcció: Prf.Demetrio Casado. Des de l’any 1999 i actualment.
- Impuls per a l’Acció Social. Membre de l’Equip de coordinació de l’entitat coordinador, i del Fòrum de Debat Social (des de 2006, i actualment).
- Membre del Consell editorial d’Impuls per a l’Acció social. (2007, i actualment) 
- Políticas Sociales y Servicios Sociales. Revista del Consejo de Colegios Oficiales de Trabajo Social. Membre col·laborador de l’equip de redacció.