Esteu aquí
Granollers, 1961.
Assistent social de la promoció de l’any 1983. Va obtenir la diplomatura en Treball Social per la Universitat de Barcelona el 1983; la llicenciatura en Psicologia per la Universitat Ramon Llull l’any 2000, i el màster en Antropologia, Medicina i Salut Internacional per la Universitat Rovira i Virgili el 2007. Va aconseguir el doctorat en Antropologia Social per la Universitat Rovira i Virgili (URV) el 2009, i va rebre el Premi extraordinari de doctorat per la URV el 2010.
La seva experiència professional està vinculada a l’atenció directa, a la docència universitària i a la supervisió d’equips. Els anys 1983 i 1984 va treballar d’assistent social en un Equip d’Atenció Primària de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. Del 1984 al 1992 va ocupar diferents càrrecs a l’Ajuntament de l’Hospitalet del Llobregat: assistent social en un Equip d’Atenció Primària (1984-1986); responsable de Serveis Socials de la zona Nord, districtes IV i V (1986-1991); responsable i coordinadora de la formació permanent i àrea docent del Departament de Serveis Socials (1989-1990), i membre de la secretaria tècnica del Patronat Municipal de Serveis Comunitaris i responsable de les àrees de formació permanent (1991-1992).
A partir del 1984 va passar a ser professora de Treball Social a diferents universitats: a l’ICESB - Universitat Ramon Llull (1984-2001), i professora titular a la Universitat Rovira i Virgili (a partir del 2001). I posteriorment ha ocupat diferents llocs de responsabilitat: responsable de l’ensenyament de Treball Social (2010-2014), i secretària del Departament d’Antropologia, Filosofia i Treball Social (2016-2020). A partir del 2018 va passar a ser la directora del Doctorat Interuniversitari en Treball Social de la URV.
Ha estat professora visitant o convidada a impartir seminaris i cursos en universitats de l’Estat espanyol: Universitat Complutense de Madrid, Universitat de Saragossa, Universitat de Múrcia, Universitat de Granada, Universitat de Sevilla, Universitat de Múrcia, Universitat de la Laguna (illes Canàries), Universitat d’Alacant, Universitat del País Basc i Universitat de Santiago de Compostel·la. També ha visitat i fet estades i ha impartit seminaris i cursos a les universitats llatinoamericanes següents: Universitat de Rosario (Argentina), Universitat de la República de l’Uruguai, Universitat de les Américas (Xile), Universitat Nacional Autònoma de Mèxic i Universitat Andrés Bello de Xile. Ha impartit més de 60 seminaris dirigits a professionals en actiu, la majoria dels quals interdisciplinaris.
Com a supervisora, des del 1991 i fins a l’actualitat (2021) ha col·laborat amb més de 50 institucions i administracions locals, comarcals o autonòmiques, estatals o internacionals en les àrees de benestar social, salut i educació, en els temes de supervisió i assessorament d’equips de professionals. El 2013 va dirigir la primera formació, durant dues edicions, de supervisores al Col·legi de Treball Social de Catalunya. El 2021 va dirigir el primer diploma de postgrau de formació en Supervisió en l’Àmbit de l’Atenció a les Persones a la URV.
És membre activa de l’Associació EASC, European Association for Supervision and Coaching, que vetlla pels estàndards de qualitat de la supervisió. Ha estat la impulsora i iniciadora i primera coordinadora de la Comissió de Supervisió al Col·legi de Treball Social de Catalunya.
Quant a publicacions, és autora del llibre La supervisió en l’acció social. Una oportunitat per al benestar dels professionals, del monogràfic 14 de Treball Social del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, que és la publicació de l’estudi “L’estat actual del servei de supervisió externa als equips bàsics d’atenció social dels serveis socials bàsics de Catalunya”, i de més de 30 articles d’accés en obert, entre els quals el publicat a la revista Alternatives el 2015 amb el títol “Diez propuestas para cuidarse y cuidar en las profesiones sociales. Hacia la construcción de una cultura de la cura en los profesionales”, i el del 2021, “La supervisión como dispositivo para el soporte y análisis de la intervención social de los servicios sociales básicos de Cataluña”.
Les seves principals línies de recerca són les pràctiques professionals i sistemes en la intervenció social, i els espais de supervisió i processos d’assessorament professional en equips de treball psicosocials i en espais de millora i cura dels professionals. Cal remarcar la recerca que va dur a terme el 2018 amb el suport del Col·legi i la Generalitat sobre l’estat actual del servei de supervisió externa als equips bàsics d’atenció social dels Serveis Socials Bàsics de Catalunya.
L’any 2020 va rebre la Medalla d’Or del Col·legi en la categoria de “Significació del treball social en el moment actual”.