Mercè Civit Illa

Barcelona, 1955


Diplomada en Treball Social per l'Escola Universitària de Treball Social.

 

El 1979, amb els Ajuntaments democràtics entra a treballar com a treballadora social a l’Ajuntament de Viladecans, on crea el Serveis Socials Bàsics. Entre altres serveis, va crear el Servei d'atenció a les dones que pateixen violència de gènere. Durant aquest temps també va estar defensant els drets laborals dels professionals del serveis socials i especialment de les treballadores socials. Del 1996 -2006 va ser responsable de la Secretaria de la Dona de CCOO de Catalunya, defensant els drets de les dones treballadores.


Ha impartit formació sobre polítiques d’igualtat, violència masclista i assetjament sexual. Ha participat donant algunes classes en el Màster de "Polítiques d'igualtat de gènere" de la Universitat Autònoma de Barcelona. També ha impartit cursos i ha publicat articles sobre els drets de les dones i les polítiques d’igualtat.

 

Ha coordinat l'estudi "El treball de les dones a Catalunya. Cap a una igualtat creixent", publicat pel Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya, i l'estudi "Les conseqüències del tancament d'empreses vers les dones", publicat pel Secretariat de la dona de Comissions Obreres.
Ha estat membre del Consell Rector de la Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya.

 

Diputada al Parlament de Catalunya per EUIA del 2006 al 2012. Durant aquest període es va aprovar la Llei de Serveis Social de Catalunya, Llei dels Drets i Oportunitats en la infància i adolescència i va formar part de la ponència de la Llei del Dret de les dones a erradicar la violència masclista. Al 2013 se incorpora al Ajuntament de Viladecans com a responsable del Pla Local d’inclusió social. El 2019 es jubila.

 

Des de 2014 participa a la Comissió de Serveis Socials Bàsics, de la qual un temps després, serà referent. Del 2017 a 2021, es tresorera de la Junta del Col·legi i, des de 2021 fins a l'actualitat, vicedegana del Col·legi.