Compartir
2826 visitas
16 febrer 2018

Ens ha deixat el nostre amic Jaume Botey

 

Jaume Botey


Jaume Botey, nascut a Barcelona, va ser un compromès activista social, teòleg, polític i professor. El passat divendres 16 de febrer va marxar, data que coincidia amb el 15è aniversari de la manifestació a la capital catalana contra la guerra d’Iraq, convocada per la plataforma Aturem la Guerra, de la que en va ser un dels principals impulsors.

Va ser sacerdot a l’Hospitalet, ciutat on va lluitar per la millora dels barris de Can Serra.

Amb el seu compromís arribà a ser el primer regidor d’Ensenyament de la democràcia. Posteriorment, va continuar realitzant accions sociopolítiques des de la seva estreta participació i vinculació en diferents moviments socials on ha promogut nombroses iniciatives com Casa de De Reconciliació, de l’Associació de Veïns de Can Serra i del Centre d’Estudis de l’Hospitalet.

Botey va ser una persona compromesa amb la pau, la justícia social, la defensa dels drets humans i les llibertats, valors que ens identifiquen i ens vinculen directament des del Treball Social. Hem tingut l’oportunitat d’ésser còmplices aquests darrers anys, podent disposar d’un espai on compartir reflexions i alternatives d’acció, on va compartir el seu saber dins el cicle de xerrades sobre El col·lapse del sistema. Bases per a pensar el nou mil·lenni. A més, hem estat companyes de lluita en la Comissió Promotora de l’actual Renda Garantida de Ciutadania.

Amb aquestes línies volem donar-te les gràcies per haver tingut l’oportunitat de conèixer més a prop a una persona implicada amb la lluita social, constructora de nous camins, generadora de noves maneres de fer. Gràcies per tot Jaume. Allà on siguis, sempre et tindrem present.

Llegir article relacionat al diari ARA

 

 

 

 

 

 

 

 

Compartir