Compartir
2851 visitas
18 desembre 2017

Dictàmen Habitatge i Treball Social

 

Treball Social
ilp habitatge


El dictàmen Habitatge i Treball Social dut a terme per la Comissió de Serveis Socials Bàsics (SSB) del Col·legi oficial de Treball Social de Catatlunya constata “la gran diversitat d’actuacions i organització entre els diferents municipis, així com als consells comarcals i a la Generalitat”, i planteja una sèrie de mesures per assegurar una intervenció especialitzada i millorar la coordinació entre els agents implicats.

Aquest dictamen és el resultat d’una sessió de treball que es va organitzar amb l’objectiu d’elaborar un mapa de la situació actual en relació amb tres punts:

  • La figura del treballador social en matèria d’habitatge: abordatge des dels serveis socials bàsics del temes relacionats amb habitatge, organització.
  • Abordatge dels desnonaments: circuits, recursos, encàrrec de les institucions. Posicionament dels treballadors socials en el moment del llançament.
  • Posicionament dels treballadors socials en l’ocupació d’habitatges: circuits, recursos i encàrrec que ens trobem.

 

Mitjançant el present, el TSCAT reivindica la figura de la treballadora social allà on hi hagi atenció, tractament i competència en matèria d’habitatge, per tal que intervingui en els espais de valoració d’alternatives habitacionals i de concessió de recursos. La professió posa en valor la mirada tècnica i la valoració integral, sobretot en clau de detecció i prevenció de les situacions de risc. El repte és assegurar l’especialització i, alhora, una bona coordinació per evitar la fragmentació de la intervenció.

Llegir nota de premsa

Compartir