Compartir
2822 visitas
22 juny 2016

El treball social en defensa del dret a refugi

 

dia mundial refugiats
joan mas
barcelona pla refugi
associació intercol·legial


El passat 21 de juny, en el marc de la commemoració del Dia Mundial de les Persones Refugiadesl’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya, de la qual el Col·legi en forma part, i el pla "Barcelona, ciutat refugi" de l’Ajuntament de Barcelona van organitzar una jornada d’estudi i testimoni sobre la situació jurídica de les persones refugiades que arriben a Europa i l’existència de vies legals per acollir-les a Barcelona.

La presentació de la jornada va anar a càrrec de Núria Carrera, vicepresidenta de l’Associació Intercol·legial i degana del Col·legi; Albert Tort, vicepresident de l’Associació Intercol·legial i president del Col·legi d’Infermeres i Infermers de Barcelona; i Jaume Asens, Quart tinent d'alcaldia. Direcció de l'Àrea de Drets de la Ciutadania, Participació i Transparència Ajuntament de Barcelona.

Joan Mas, Secretari de la Junta de Girona del Col·legi, va explicar la seva experiència personal com a voluntari al camp de refugiats d’Idomeni. “Les persones que es troben als camps de refugiats se senten deshumanitzades, cal donar-los un tracte humà i calidesa”, va explicar. “El més important quan vas allà és primer observar i interactuar amb les famílies per veure què necessiten”.

Veure programa

Veure nota de premsa

 

Compartir