Esteu aquí

Inici | Actualitat | Noticies | Acte de lliurament a l’Alcaldia del posicionament del Consell de Govern de l’Acord Ciutadà sobre la població en busca de refugi
Compartir
1656 visitas
26 abril 2016

Acte de lliurament a l’Alcaldia del posicionament del Consell de Govern de l’Acord Ciutadà sobre la població en busca de refugi

 

refugiats
posicionament


Aquest 25 d’abril el Consell de Govern de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva -un espai de treball conjunt i en xarxa format per 615 entitats, entre els quals s’hi troba el Col·legi, i presidit per l’Ajuntament de Barcelona, s’ha reunit amb l’Alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per presentar-li el seu posicionament sobre la població en busca de refugi.

Un posicionament aprovat el novembre de 2015 arran del gravíssim problema humanitari de les persones refugiades i per fer front al tractament instrumental i poc solidari de no pocs Estats de la Unió Europea (UE). Un document on es posen de manifest un seguit de consideracions, propostes i compromisos d’acció per millorar la manera com es fa front a aquest important desafiament de la cohesió social.

El posicionament del Consell de Govern de l’Acord Ciutadà sobre la població en busca de refugi demana un canvi substancial en les polítiques macroeconòmiques de la Comissió Europea, que permetin enfortir les inversions socials per millorar la cohesió social interna i enfortir la nostra capacitat d’acolliment. Així com també una més gran solidaritat i un més alt sentit de la justícia global i que s’ampliïn les quotes d’acolliment tant del Consell d’Europa i la Comissió Europea, com de l’Estat Espanyol.

D’altra banda, busca enfortir les polítiques de cooperació internacional, tant de la Unió europea com dels països membres, que incideixin en la repercussió social, econòmica i institucional dels països que es troben en una situació més vulnerable i dels països en conflicte.

I, a més, vol que sigui escoltada la veu de la majoria de la ciutadania i de les ciutats reclamant més justícia i més inversions socials, expressada ja sigui directament pels seus governs locals, com de manera especifica per organitzacions com l’Acord Ciutadà, que apleguen al conjunt d’actors i entitats en matèria d’inclusió social.

L'Alcaldessa ha mostrat el seu recolzament al manifest i ha agraït el suport d'Acord Ciutadà en aquest tema, en el qual la iniciativa social és fonamental per capgirar la situació.

A la reunió hi ha assistit Ada Colau, Alcaldessa de Barcelona; Laia Ortiz, Tinenta d’Alcaldessa de Drets Socials; Núria Carrera, Degana del Col·legi; Oriol Illa, President de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya; Annabel Pallàs, Referent de la Federació Catalana del Voluntariat Social de Catalunya; Dolors Líria, Vice-Secretària del Col·legi de Psicologia de Catalunya;Josep Maria Pascual, Coordinador de la secretaria tècnica de l’Acord Ciutadà; i Josep Villarreal, Director d’Estratègia i Innovació, Àrea Drets Socials.

Per llegir el posicionament clica aquí.

Compartir