Esteu aquí

Inici | Actualitat | Noticies | La diplomatura de Treball Social obté la correspondència al nivell 2 del Meces
Compartir
7057 visitas
08 febrer 2016

La diplomatura de Treball Social obté la correspondència al nivell 2 del Meces

 

MECES


Comuniquem a totes les col·legiades i col·legiats que el passat 29 de gener el Consell de Ministres de l’Estat va aprovar la correspondència al nivell del Marco Español de Cualificaciones para la Educación Superior (MECES) dels últims 21 títols universitaris que quedaven pendents, entre els que estava la Diplomatura de Treball Social. Conseqüentment, la diplomatura de Treball Social ha obtingut la correspondència al nivell 2 (Grau) del Meces.

Per la tramitació d’aquesta correspondència ha estat necessària l’elaboració d’un informe de l’Agència Nacional de Evaluación de la Calidad y Acreditación (ANECA), l’informe del Consell d’Universitats i tràmits d’informació pública. El Consejo General de Trabajo Social ha participat en l’ANECA, on ha insistit en què la Diplomatura de Treball Social es correspongués al nivell 2 del MECES (Grau) i què a aquells que ja hagin adquirit el curs pont cap a Grau se’ls hi reconegui el nivell 3 del MECES.

Segons l’article 24.6 del R.D, les resolucions de correspondència dels antics títols a un determinat nivell del MECES causen els mateixos efectes acadèmics i professionals que els actuals títols de Grau. En el cas de la correspondència, aquelles persones amb una Diplomatura en Treball Social no obtindran un títol nou de Grau, ni es podran anomenar “graduats/des”, no es tracta ni d’una homologació ni d’una equiparació directa. Se seguirà tenint el títol pre-Bolònia (Diplomatura), que té una correspondència a un nou “títol” de Grau de l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES). Consisteix, per tant, en un esclariment destinat sobretot a l’àmbit europeu, on les diplomatures/llicenciatures no existeixen, per esclarir en el cas que es vulgui treballar a Europa, a quin títol actual correspon la diplomatura de Treball Social.

La validesa de la correspondència s’acredita amb la publicació en el Boletín Oficial del Estado de l’Acord del Consell de Ministres i aportant el títol universitari; és a dir, sense ser necessari que s’expedeixi un certificat pel Ministeri d’Educació, Cultura  Esport. No obstant, els diplomats en Treball Social poden sol·licitar un certificat de correspondència a través de la seu electrònica del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport.

La sol·licitud del certificat ha de fer-se a través d’un dels mètodes d’identificació electrònica de l’Administració Pública: DNI/NIE electrònic, clau PIN o Clau Permanent. Un cop identificat/da, se sol·licita el número de registre nacional del teu títol. És un codi de 10 xifres que apareix a l’anvers i revers del teu títol universitari.

El certificat de correspondència certifica que el títol de Diplomat/da en Treball Social obtingut pel/la sol·licitant li correspon el nivell 2 (Grau) del MECES i el nivell 6 del EQF (Marc Europeu de Qualificacions).

A la pàgina web del Consejo General de Trabajo Social es poden trobar esclariments sobre el procés de correspondència, així com altres preguntes freqüents

Documents relacionats:

Publicació Direcció Gral. Política Universitària al BOE

Acord d’inici

Avaluació

Informe del Consell d’Universitats

Notícia relacionada a la web del Consejo General de Trabajo Social

Compartir