Compartir
1617 visitas
04 febrer 2016

Col·laboració ciutadana per al Procés Constituent

 

procés constituent


En aquests moments d’intensa activitat política i social, un dels reptes més importants per al nou país serà l’obertura d’un Procés Constituent amb plena participació ciutadana per a la redacció d’una nova Constitució.

La participació ciutadana queda recollida en el Tercer de la Resolució 1/XI del Parlament de Catalunya, aprovada en sessió del 9 de Novembre del 2015 quan diu: “El Parlament de Catalunya proclama l'obertura d'un procés constituent ciutadà, participatiu, obert, integrador i actiu per tal de preparar les bases de la futura constitució catalana” i també queda reafirmada pel President Puigdemont, tant en el seu discurs com en el seu torn de rèplica durant el debat d’investidura i en declaracions posteriors.

Precisament perquè la Constitució ha de ser plenament democràtica, tant en els resultats com en el procés, cal que aquest sigui participatiu des de l’origen fins al final. Per tal de legitimar socialment el nou text constitucional i ampliar la base social favorable al nou Estat, cal incorporar també aquells que, d’entrada, no s’han manifestat a favor de la independència però que poden sentir-se interpel·lats per un procés de definició ciutadana del nou Estat.

Des de Reinicia Catalunya es vol facilitar la participació inclusiva de tota la societat en aquest Procés Constituent, i per això s’han creat les Comissions encarregades de gestionar els diferents àmbits de treball que es responsabilitzin de la realització de les Convencions Constituents Ciutadanes – CCC.

Aquí teniu les Comissions en què s’hi pot col·laborar i l’adreça de contacte dels seus responsables:


Relacions institucionals: rrii@reiniciacatalunya.cat

Continguts i metodologia: continguts@reiniciacatalunya.cat

Actes territorials: actes@reiniciacatalunya.cat

Actes sectorials: cat@reiniciacatalunya.cat

Web: web@reiniciacatalunya.cat

Comunicació: comunicacio@reiniciacatalunya.cat

Economia i administració: gestio@reiniciacatalunya.cat

Els interessats es poden posar directament en contacte amb cada Comissió aportant un petit CV on quedin reflectides les seves habilitats tècniques i socials en els àmbits esmentats, així com el temps de disponibilitat voluntària tot emplenant la fitxa de col·laborador adjunta.

Més informació

Compartir