Esteu aquí

Inici | Actualitat | Noticies | L’Equip d’Emergències celebra una emotiva jornada sobre la intervenció psicosocial
Compartir
1338 visitas
28 novembre 2015

L’Equip d’Emergències celebra una emotiva jornada sobre la intervenció psicosocial

 

equip emergències
jornada
sinistre aeri alps
terratrèmol nepal


Una emotiva trobada es va celebrar el passat 28 de novembre a La Sala de l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona. Es tractava de la jornada anual organitzada per l’Equip d’Emergències del Col·legi, qui va fer un repàs de la feina feta durant el 2015. Com va dir la Degana del Col·legi, Núria Carrera, a l’inici de la jornada, aquell dia es feia “un acte de reconeixement a l'acció de les voluntàries de l'Equip d'Emergències del Col·legi, la feina i aprenentatge de les professionals i organitzacions que són activades en les emergències i al lideratge de Protecció Civil”.

En aquesta ocasió la jornada, que tenia com a lema ‘2015: Fent Camí en la intervenció psicosocial en emergències’,  els temes van girar al voltant de l’activació per part de Protecció Civil amb motiu del sinistre aeri de German Wings el passat mes de març i la desaparició de la noia catalana en el terratrèmol del NepalNúria Carrerava aprofitar per agrair l’assistència de familiars de les víctimes del sinistre aeri, persones que “ens ajuden a seguir avançant i aprenent en la intervenció en emergències”.

A la taula de benvinguda també hi va participar Montserrat Mas, coordinadora de l’Equip d’Emergències del Col·legi, qui va destacar la “fortalesa, el saber estar en les situacions d’emergències, el lideratge i la capacitat de reconèixer als altres” que han demostrat les membres de l’Equip en les diferents activacions que han tingut fins ara. Així mateix, també va recalcar com les voluntàries s’han sabut sumar amb organitzacions com Creu Roja o SEM, “sempre professant un gran amor per la seva feina”

Joan Delort, Director general de Protecció Civil de la Generalitat, també va participar a la taula inaugural, on va destacar com “la tasca de les treballadores socials en emergències potser és la menys mediàtica, però imprescindible quan la catàstrofe deixa de ser actualitat”. La taula també va comptar amb la presència de Jesús Husillos, Regidor de govern d'Igualtat i Benestar Social de l'Ajuntament de L'Hospitalet, a qui Núria Carrera va agraïr pel seu suport rebut.

D’altra banda, Sergio Delgado, Subdirector General de Protecció Civil, es va fer carrèc de la conferència inaugural‘Sinistre aeri als Alps i terratrèmol del Nepal. La intervenció psicosocial’. Delgado va comentar com, des de Protecció Civil, han après de les treballadores socials com és d’important “dir les coses com són i la importància de l’acompanyament a les persones”. Així mateix, va recordar com, tot i que les treballadores socials han arribat més tard que altres professions en les activacions d’emergències, “han sabut actuar sense prendre el lloc a ningú”. Cara futur Delgado va encoratjar a incrementar el nombre de treballadores socials en les emergències, ja que són “el pal de paller”. Clica aquí per llegir les reflexions de Sergio Delgado.

Durant la resta de la Jornada es va compartir amb les assistents la organització, la tasca i les emocions viscudes durant les activacions fetes el 2015, a més d'obrir un espai de reflexió on van poder valorar les diferents intervencions amb l'objectiu de millorar activacions futures. Finalment, també es va donar veu a membres del’Associació de familiars de víctimes del sinistre aeri, que van poder compartir la seva visió sobre la feina feta per les treballadores socials durant la seva activació. “Que no s’oblidin de nosaltres, encara hi ha molta feina a fer”, va remarcar Silvia Chaves, una de les membres de l’Associació.

En definitiva, una jornada plena de moments emotius que va servir per seguir avançant i aprenent sobre la tasca de les treballadores socials en situacions d’emergència.

Veure videos de la jornada

Compartir