Esteu aquí
El Genosociograma des de la bio-psicogenealogia per a treballadors socials i professionals de la relació d'ajuda - Nivell 2 - Lleida 01/12/2016
Programa
Dates: 1 desembre de 2016, 19 de gener, 9 de febrer i 9 de març 2017
Des de l’anàlisi dels genosociograma adquirim una nova eina d’exploració i aproximació a la realitat de les dinàmiques familiars.
Aquesta curs es pot realitzar encara que no s’hagi cursat el nivell 1, ja que s’anirà repassant teoria. Tindrà preferència per treballar el seu arbre la persona que hagi cursat el primer nivell.
Objectius:
- Aprendre de la lectura i maneig del genosociograma des del transgeneracional
- Aplicació pràctica en la praxis personal i professional
- Incorporar aquesta visió i eina d’anàlisi en la praxis personal i professional
- Entendre els mecanismes reguladors d’una família per tal de trobar respostes al funcionament en el si de la família des del vessant biològic i transgeneracional
Programa:
- Enquadre general del contingut del taller de Biopsicogenealogia
- Ampliació de continguts teòrics
- Pràctica amb el genosociograma dels participants
Metodologia:
La metodologia del taller està bassada en la pràctica. A través de l’aprenentatge experiencial es posaran en pràctica els diferents coneixements adquirits.
La millor manera d’entendre els mecanismes inconscients reguladors d’un arbre familiar és endinsar-se en el d’un mateix. Això afavoreix una presa de consciència que és el primer esglaó del canvi.
Treballarem de forma individual l’arbre d’un dels assistents, el que afavoreix l’aprenentatge de tot el grup:
- La vivència d’un genosociograma fa de caixa de ressonància a la resta d’arbres de les persones que configuren el grup i facilita l’aprenentatge.
- La vivència d’un genosociograma mostra la lògica biològica i transgeneracional, dels moviments i rols de les persones dins de la família.
Com es treballarà:
Cada sessió treballarem en l’arbre d’una persona, treballant sobre el genosociograma. La resta de participants faran d’observadors.
La persona que comparteix el seu arbre ha de portat dades de filiació de la família (noms, dates de naixement i mort), causes de la mort, dates de casament, professions, etc, com a mínim fins els avis (marit, fills, pares, tiets i avis), i, si és possible, fins als besavis.
Explorarem l’arbre partint d’una pregunta. La persona que comparteix el seu arbre ha de venir amb un motiu de consulta, amb una pregunta. Que vols saber de l’arbre?.
Si cal, durant la sessió es podran dur a terme protocols terapèutics.
Import i condicions
Docents
Cristina Milian.
Diplomada en Treball Social per la Universitat de Barcelona. Diplomada en Teràpia Gestalt per l’Instituto Gestalt de Barcelona. Diplomada en Psicosomàtica Clínica (2n nivell) per la Fundació Psicosomàtica Clínica i Humanística Dr. Sellam. Màster en Psicosomàtica Clínica i Humanista per la Fundació Psicosomàtica Clínica i Humanística de Dr. Sellam. Postgrau en catàstrofes i emergències a la Cruz Roja. Postgrau en ètica a la Universitat de Barcelona. Mòduls formatius de psicogenealogia amb Evelyne Bissone Jeufroy.
Treballadora social sanitària a urgències. Directora de sessions en grup i/o individuals d’exploració de l’arbre genealògic
Ubicació
Inscripció
Per inscriure’l a aquest curs has d’estar registrada o registrat a la web
· Si ja has fet amb anterioritat el registre a la pàgina web del Col·legi, accedeix a aquesta pàgina per identificar-te.
· Si estàs col·legiada o precol·legiada i encara no t’has registrat a la pàgina web del Col·legi, accedeix a aquesta pàgina.
· Si no estàs col·legiada o precol·legiada , per registrar-te a la pàgina web del Col·legi accedeix a aquesta pàgina.