Compartir
3176 visitas
18 gener 2018

La mediació entesa com un servei complementari dels serveis socials

 

mediació
serveis socials
dia europeu mediació


El 21 de gener es celebra el Dia Europeu de la Mediació i per aquest motiu el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, el passat 15 de gener vam organitzar al Casal del Metge  la conferència 'Serveis Socials i Mediació. Quina ha de ser la relació?'

David Rodríguez, vocal de Junta de Govern del TSCAT, va ser l’encarregat de donar la benvinguda als assistents.

Tot seguit, Artur Roman, membre de la Comissió de Mediació, va informar del funcionament i característiques  del Servei de Informació Mediadora (SIM)  del TSCAT. Tanmateix va recordar que aquest servei també té com objectiu esdevenir un espai de consulta i assesorament pels professionals de l’àmbit social, per aquells casos que estiguin atenent i consideren que podrien beneficiar-se de la mediació. En definitiva com diu A. Roman: “El SIM és com el 010 de la mediació”.

A continuació, Eva Noguera, mediadora i treballadora social, va dur a terme la Conferència- Taller:  Serveis Socials i Mediació. Quina ha de ser la relació? Inicialment, Noguera va fer aportacions en referència als conceptes bàsics entorn qui és qui en els serveis socials i la mediació i quin és l’objectiu diferenciat de cadascun.  Tanmateix va emfatitzar que la mediació ha de ser un servei complementari dels serveis socials, un servei dins la seva cartera de serveis on poder derivar. També va parlar dels beneficis que aporta a la intervenció social, la incorporació dins un pla de treball de la intervenció des de la Mediació.  La conferència va seguir amb l’exposició de les tipologies de conflictes  que amb més freqüència es troben en la intervenció social i que són susceptibles de derivar a mediació i a través de quins serveis fer-ho. Finalment va explicar quina ha de ser la relació entre els serveis socials i la mediació, que és des de la complementarietat d’ambdós serveis, establint un treball paral·lel amb l’usuari i totalment coordinat. 

Per cloure, Eva Noguera va fer palès aquesta relació de complementarietat, resaltant els beneficis per la bona praxis professional. En general, però, exposava que no s’utilitza la mediació habitualment dins l’àmbit dels serveis socials i va instar als assistents i als serveis socials a seguir fent camí en la relació de complementarietat i coordinació en benefici de les persones ateses. 

 

Compartir